Kreditkortbetalkort

De allra flesta kreditkort kan du idag handla i upp till två månader utan att betala ränta. Ränta blir det bara om du inte betalar fakturan när den kommer.

Dagens kreditkort fungerar i praktiken som betalkort. Borta är tiden då kreditkort innebär en ränta på 40 till 50 % ränta. Utvecklingen, konkurrensen, har lett till lägre ränta. Om du ändå skulle vilja använda kortet som en liten extra kredit är ränta omkring 16 procent. Kan låta mycket det också. Men ha då i tanke att du bara betala ränta när du använder dig av krediten. Väldigt kort tid oftast. Jämför med hur mycket ett SMS-lån kostar i avgift.

Kreditkort med möjlighet att shoppa räntefritt:

 

Ikano Bank kreditkort

Med Ikano Bank VISA kort är pengar alltid tillgängliga. Om du betalar fakturan när den kommer får du upp till 56 dagar räntefri kredit. Lägsta månadsbetalning på krediten är 4 % av skulden.

Ansök om kreditkort här:

Ikano - kreditkort

 

Kreditkort en lång historia.

Med kreditkort kan du handla över hela världen. Många kreditkort ger förmåner som reseförsäkring om du betalar resan med kreditkortet.

Istället för resecheckar kan du lugnt resa med kreditkort var du vill och veta att du har pengar inom räckhåll.

De första kreditkorten introducerades omkring 1930. En enkel papperslapp gav kredit mot uppvisande av papperslappen. Det var bensinmackarna i Amerika som introducerade systemet. Allt för att underlätta för bilägarna som hade blivit många vid denna tid. Utvecklingen fortsatte till andra branscher. Anledningen var ganska enkel. Kreditkortet innebar att kunder blev köptrogna butikskedjan som kortet var utställt av.

Först på 1950-talet intresserade sig finansbolagen för denna nisch. Flera finansbolag började erbjuda kreditkort. Bankerna var som vanligt sena med att hänga på. Först i slutet av 50-talet gav kreditkort ut av bankerna. De blev tvungna att ge ut kreditkort för att inte förlora allt för stor kontroll av kreditmarknaden.

Idag finns det hur många olika kreditkort som helst. Men bara ett fåtal system som täcker hela världen. De flesta utgivare av kreditkort samarbetar med de stora som VISA och MasterCard.